Personlig træner Anna Jacobsen

  • 25 år
  • Bosat i Åbyhøj med kæreste og hund
  • Kandidat i Idræt
  • PICP 1 & 2
  • Precision Nutrition coach

Det at gøre noget aktivt for min sundhed har i mange år fyldt meget i min hverdag. Det var derfor heller ikke et svært valg, da jeg som 19-årig valgte at søge ind på idrætsuddannelsen på Aarhus Universitet, der 5 år senere gav mig en kandidatgrad i idrætsvidenskab.

Min interesse for sundhed opstod særligt, da jeg i midten af mine teenageår stoppede med at svømme efter 6 år på eliteplan. Det betød, at mit aktivitetsniveau blev markant lavere, jeg begyndte at spise mere, særligt i sociale sammenhænge, og inden jeg så mig om, havde jeg taget meget på.

Vægtøgningen gjorde, at jeg ikke længere følte mig tilpas i min krop. Udover, at det påvirkede mit humør, så gjorde det også, at jeg i høj grad trak mig fra fysisk aktivitet. Jeg husker, hvordan jeg følte ubehag ved at være aktiv, fordi det gjorde mig ukomfortabel i min egen krop.

Ved et årsskifte lavede jeg mit første rigtige nytårsforsæt – jeg skulle tabe mig. Men jeg gjorde det ved drastiske og uholdbare løsninger. Overtræning og ekstrem kontrol over min kost kunne ikke holdes i længere tid, og jeg tog på igen.

Flere gange gentog mønsteret sig og manglen på succes, kunne i mit hoved, kun skyldes mig selv. Til trods for mine mange mislykkede forsøg på vægttab, gik det op for mig, at kærligheden til fysisk aktivitet kunne genvindes på en anden måde. En måde, hvor min overvægt ikke nødvendigvis stod i vejen for succesoplevelser. Jeg fandt ud af, at styrketræning gjorde mig glad – og jeg var god til det.

Anna Jacobsen udvikling

Min historie

Da jeg i 2014 startede på idrætsstudiet, så jeg ud som på billedet til venstre. Jeg var langt fra den fysiske form, jeg ønskede og identificerede mig med. Da jeg først så billedet, var jeg i chok over, hvordan jeg så ud, fordi jeg slet ikke følte mig så stor. Samtidig undrede det mig, at jeg egentlig var tilpas i min krop.

Tanker om mine tidligere ekstreme træningsrutiner og “madkontrol” begyndte at fylde i mit hoved. Heldigvis havde jeg, igennem mit studie, fået en meget større viden om kroppen, adfærd og vaner. Dét, og så den grundlæggende følelse af, at jeg faktisk følte mig sund, gjorde, at jeg valgte slankekuren fra.

Der er 5 år imellem billederne. Og selvom jeg er 15 kg lettere, så har et reelt vægttab på intet tidspunkt været i fokus. Jeg har i stedet fokuseret på følelsen af at være tilpas, friheden ved at kunne bevæge mig og vigtigheden i at nyde livet.

Mit ultimative mål som personlig træner er at hjælpe dig til at forstå, at der ikke kun findes én vej til dit mål. At det ikke er dig, der skal passe til én bestemt metode men, at vi i stedet finder den/de metoder, der passer til dig.

For mig handler det om at gøre processen frem til dit mål ligeså lærerig og sjov, som målet i sig selv. Det er min opgave at hjælpe dig med at opnå og opleve øget velvære og større selvtillid.

Vil du vide mere om mig, eller hvad jeg kan gøre for dig? Så kan du kontakte mig direkte på aj@actgym.dk