Personlig træner Anne Louise Albæk

  •  34 år
  • Bosat i Århus N, gift og mor til to drenge
  • Kandidat i Pædagogisk Psykologi
  • Certificeret Personlig træner og kostvejleder
  • PICP 1 & 2
  • Precision Nutrition coach

Min rejse i træning og sundhed

I min opvækst havde jeg ikke den store succes med sport. Til trods for at jeg afprøvede stort set alle slags sportsgrene, faldt det mig aldrig rigtig naturligt.

Med springgymnastik og håndbold var jeg vedholdende i et par år, nok mest af alt på grund af det sociale, men da nogle tidligere muskel- og ledsmerter blussede voldsomt op, var den eneste løsning også at lægge det på hylden. De efterfølgende år kastede jeg min kærlighed på noget andet end sport – musik og særligt sang.

Først i mine slut teenageår prøvede jeg atter kræfter med sport.

Fitnessindustrien var begyndt at tage fart og jeg blev et trofast medlem af et fitnesscenter. Jeg fandt en stor glæde ved styrketræning, og det faldt mig naturligt – jeg var god til det.

Desuden begyndte jeg at løbe – lange distancer – og fandt et frirum begge steder. De følgende år blev jeg mere og mere seriøs omkring min styrketræning, og det blev en uundværlig del af min hverdag. Det blev dog også styrende, da det udviklede sig til restriktiv spisning og over-motionering.

Det blev svært at spise i sociale sammenhænge, og træning to gange om dagen alle ugens dage var blevet ”normalen”. Træning og sund kost var ikke længere baseret på lyst, glæde og tilfredshed men nødvendighed, dårlig samvittighed og pligt.
 

Fra kontrol til balance 

Vendepunktet blev da jeg blev gravid for første gang.

Pludselig havde min kost og træning betydning for skabelsen af et lille nyt menneske, og det ansvar ”åbnede mine øjne” og gav mig en grund til at arbejde med mit mindset.

Mit restriktive forhold til mad ændrede sig, men jeg fastholdt heldigvis glæden og lysten til træning. Jeg blev hurtigt gravid igen, og i årene med to graviditeter og barsler blev træning passet ind, når det lod sig gøre.

Jeg opbyggede en oprigtig glæde ved fysisk aktivitet, og det blev den allerbedste form for ”mig-tid”. Det gav mig fornyet energi, gav mig en god følelse og gjorde mig til en bedre mor.

Desværre begyndte mine smerter at tage til igen – særligt ryg- og lændesmerter blev et stort problem.

Det udviklede sig til kroniske smerter, og jeg kunne ikke længere bevæge mig frit. Efter en længere udredning fik jeg bl.a. konstateret fire prolapser/protrusioner, modicforandringer og generel nedslidning/sammenfald i lænderyggen.

I begyndelsen slog det mig helt ud – 32 år med kroniske smerter og en ødelagt ryg. Det var umuligt for mig at acceptere! Jeg begyndte derfor i langt højere grad end før at lytte til min krop, tilpasse alt på dagen og ”gå på opdagelse” i forhold til min krops formåen.

Nogle gange gik det godt, andre gange lagde det mig ned med voldsomme smerter. Det er stadig en proces for mig, men jeg bliver heldigvis klogere på min krop og mit smertebillede. Vigtigst er det dog, at det ikke skal slå mig ud eller afholde mig fra træning.

Samtidig har det medført, at jeg værdsætter min træning mere end nogensinde før.

Evnen til at kunne bevæge sig (smerte)frit betyder alt for mig, og vigtigheden af at gøre hvad man kan er afgørende. Styrketræning og kredsløbstræning er en integreret del af min hverdag – fordi jeg ikke kan lade være, men også fordi det er nødvendigt for, at jeg kan leve et smertefrit liv.

Jeg motiveres af at mærke, hvad min krop er i stand til, og det betyder meget for mig at kunne vise og give glæden ved bevægelse videre til mine børn.

Personlig træner Anne Louise Albæk liv

Min passion som personlig træner

En af de vigtigste opgaver for mig som personlig træner er, at hjælpe dig til at forstå, at alle kan og har ret til bevægelse.

Det handler bare om at finde den rette vej frem – at gøre hvad DU kan og dermed skabe udvikling for dig.

Jeg har blandt andet erfaring med, hvordan det kan være svært at få enderne til at mødes i en travl hverdag som børnefamilie. Men også hvordan man til trods for fx søvnmangel, en stresset hverdag eller manglende energi, kan finde plads til at prioritere sig selv og sin sundhed.

Det er min opgave, i et samarbejde med dig, at finde frem til de redskaber, der kan gøre træning og varieret kost til en integreret og forhåbentlig uundværlig del af din hverdag.

Jeg vil hjælpe dig til at forstå, at en sund livsstil ikke gør særlige fødevarer hverken magiske eller forbudte. Den holdbare løsning findes i at tage udgangspunkt i dit liv, skabe plads til nydelse og balance.

Med min pædagogisk psykologiske baggrund har jeg ligeledes stor interesse i, hvorfor vi mennesker handler og reagerer, som vi gør, og hvad der skal til for at ændre på vores adfærd og vaner. Og det er min fornemste opgave at hjælpe dig til at skabe de ændringer i dit liv, der skal til, for at du udvikler dig, så du opnår øget livskvalitet og glæde. 

Vil du vide mere om mig, eller hvad jeg kan gøre for dig? Så kan du kontakte mig direkte på ala@actgym.dk